03.09.2019
 Porter Rob Lauren Dissertation

Vijf Krachtenmodel van Assurer

Kracht van de afnemer

De collectie van de outletwinkels vehicle Ralph Lauren is afkomstig van de normale volprijs winkels sobre uit sobre fabriek (Polo Ralph Lauren Corp. Annual Report, 2009). De overproductie wordt doorgestuurd naar sobre outletwinkels, waardoor zij in staat zijn te bestaan. Dit betekent dat de klanten geen inspraak hebben op sobre aanwezige collectie in de outletwinkels. Ook heeft de klant geen inspraak operative de prijs. Ralph Lauren heeft als streven een leveren truck een zeer goede kwaliteit. Daarnaast zijn er weinig vergelijkbare outletwinkels in de markt aanwezig (Zweers, 17 november 2010). Hierdoor is sobre klant niet in staat om more than te lopen naar sobre concurrent. Ditgene alles maakt dat sobre afnemer weinig kracht kan uitoefenen more than Ralph Lauren.

Kracht vehicle de leveranciers

Uit een jaarverslag truck Ralph Lauren van 2009 wordt duidelijk dat Rob Lauren contracten afsluit met haar leveranciers en zij niet more than eigen fabrieken beschikken. Sobre producten van Ralph Lauren worden wereldwijd over three hundred and fifty verschillende vestigingen gefabriceerd, waarvan geen fabrikant meer serta acht procent van para totale productie produceert. Hierdoor is Rob Lauren niet afhankelijk van een bepaalde leverancier. Leveranciers staan onder strenge controle van sobre ‘manufacturing division' en agenten van Ralph Lauren. Iedereen moet produceren volgens een vastgelegde specificatie en moet zich houden aan sobre opgelegde regels (Polo Ralph Lauren Corp. Annual Statement, 2009). Para leveranciers oefenen hierdoor more than het algemeen weinig kracht uit over Ralph Lauren.

Substituten

Ralph Lauren is definitely vrij uniek en levert kwalitatief goede producten. In de outletwinkels is para prijs basis waardoor deze toegankelijker wordt voor meerdere sociale lagen van para bevolking. Mensen die op zoek zijn naar kleding van het goede kwaliteit, waarbij het goede services geboden wordt, hebben niet veel keuze uit verschillende outletwinkels perish hetzelfde bieden. Er zijn dus weinig winkels pass away een goede vervanger zouden kunnen zijn voor Rob Lauren.

Nieuwe toetreders

Ralph Lauren en andere eigen gevestigde outletwinkels genieten het wereldwijde naamsbekendheid en het grote loyaliteit van klanten. Hierdoor is usually het lastig voor nieuwe organisaties omkring toe treden op deze markt. Een brengt echter niet hele hoge ausgabe met zich mee om toe te treden, omdat de producten al klaar zijn en deze dus alleen aangeboden hoeven te worden. Wel is het zo dat een wall plug zich vaak op het minder centrale plaats bevindt, waardoor sobre klant extra tijd, geld en moeite moet investeren om de winkel te bezoeken. De dreiging van nieuwe toetreders is hierdoor middelmatig.

Concurrentie

De concurrentie is zeer sterk in de mode-industrie en verbruiksgoederen industrie, waarin Ralph Lauren opereert. Zij concurreren met verschillende ontwerpers en fabrikanten van kleding, accessoires, geuren en huisdecoratie producten in binnen- en buitenland. Sommige van hun concurrenten zijn groter sobre beschikken more than aanzienlijk meer middelen omkring hun doelen te bereiken. Ralph Lauren concurreert achieved name operative het gebied van method, kwaliteit en service (Polo Ralph Lauren Corp. Total annual Report, 2009). Voor de outletmarkt geldt echter dat de concurrentie niet erg hoog can be. Er zijn nauwelijks concurrenten die qua mode, kwaliteit en support op een zelfde position zitten wie Ralph Lauren, waardoor zij een sterke positie innemen op deze markt. Binnen Europa blijft het aantal outletwinkels ook groeien, waarbij - naast modeartikelen - ook steeds meer verschillende producten worden aangeboden, zoals huisdecoratie producten (Zweers, 17 november 2010). Dit alles leidt tot een lage concurrentie-intensiteit van sobre outletwinkels truck Ralph Lauren in Europa.

De vijf krachten van Assurer kunnen we analyseren aan de hands van de vier variabelen uncertainty, equivocality, complexity sobre hostility. In onderstaande tabel wordt para intensiteit vehicle deze relatie duidelijk.

| |Uncertainty...