organization and contemporary society

 business and society Article

Chapter 1

MULTIPLE CHOICE

1 ) Which with the following can be not outlined as a general issue concerning social or ethical outcome within the romantic relationship between organization and contemporary society? a. downsizing pension applications

b. toxic waste disposal

c. insider trading

d. loss of life penalties

ANS: DPTS: 1REF: 4

NAT: AACSB Values | Moral Responsibilities

installment payments on your The collection of personal, commercially focused organizations, starting in size from sole proprietorships to significant corporations is known as a. the next sector.

n. government.

c. business.

m. the cost-free market economic system.

ANS: CPTS: 1REF: five

NAT: AACSB Analytic | Environmental Impact

3. Which usually of the next characteristics of your industry would not add to the creation of visible and controversial social problems? a. strong advertising

w. creation of pollution

c. geographic area

d. items that influence health

ANS: CPTS: 1REF: 6

NAT: AACSB Inductive | Environmental Influence

4. A community, nation, or extensive grouping of folks having common traditions, values, institutions, and collective activities and pursuits is a a. society.

b. culture.

c. population.

d. network.

ANS: APTS: 1REF: 6

NAT: AACSB Inductive | Environmental Influence

5. A purposeful aggregation of people who represent a common cause or perhaps share common beliefs is referred to as a(n) a. special interest group.

w. general interest group.

c. interest group.

d. groupe.

ANS: CPTS: 1REF: 6

NAT: AACSB Analytic | Environmental Impact

6. Sections of business's macroenvironment incorporate all of the next except a. the social environment.

m. the natural environment.

c. the economic environment.

deb. the politics environment.

ANS: BPTS: 1REF: 7

NAT: AACSB A fortiori | Environmental Influence

several. The demographics, lifestyles, and social beliefs of a world determine the firm's a. social environment.

b. economy.

c. political environment.

g. technological environment.

ANS: APTS: 1REF: six

NAT: AACSB Analytic | Environmental Influence

8. Gross national item, inflation, rates of interest, and lack of employment rates will be included in a firm's a. social environment.

b. economy.

c. personal environment.

deb. technological environment.

ANS: BPTS: 1REF: several

NAT: AACSB Analytic | Environmental Affect

9. The processes by which laws are passed and federal government officials will be elected are part of the a. social environment.

b. economy.

c. political environment.

d. technological environment.

ANS: CPTS: 1REF: 7

NAT: AACSB Analytic | Legal Responsibilities

10. Technology-based advancements and progress in the applied sciences that help acquire a practical purpose is a part of a business a. cultural environment.

w. political environment.

c. economic environment.

d. scientific environment.

ANS: DPTS: 1REF: 7

NAT: AACSB Technology | Info Technologies

eleven. Decentralization and variety of electrical power concentrations contributes to a. anarchy.

b. a totalitarian culture.

c. a pluralistic contemporary society.

d. democracy.

ANS: CPTS: 1REF: almost eight

NAT: AACSB Analytic | Environmental Influence

12. Advantages of pluralism include each of the following other than a. quest for self-interest.

w. prevention of concentrations of power.

c. a built/in set of controls.

d. optimization of freedom of appearance.

ANS: APTS: 1REF: 8

NAT: AACSB Analytic | Environmental Influence

13. Which of the next is not only a weakness of pluralism?

a. prevention of concentrations of power

b. pursuit of self-interest

c. overlapping goals, leading to confusion about which groupings best serve particular passions d. emphasis on conflict

ANS: APTS: 1REF: 8-9

NAT: AACSB Discursive | Environmental Influence

16. The pure numbers of relationships that organization has with other segments of society show the ____ of it is social environment. a. simpleness

b. size

c. divisiveness...

Related

 Questions on Project Administration Tools Analysis Paper

Questions on Project Administration Tools Analysis Paper

Query 1: a. Are Task Management ‘tools' a hindrance or a help? There is no doubt to my way of thinking that when the proper people are given…...

 Impact of Digital Marketing on Revenue Essay

Impact of Digital Marketing on Revenue Essay

п»ї INFLUENCE OF DIGITAL MARKETING UPON SALES IN EMERGING MARKET SEGMENTS EXECUTIVE SUMMARY: Embracing emerging styles and technology helps online marketers create a sustainable competitive advantage for their…...

 Three Day time Blow Vocab Essay

Three Day time Blow Vocab Essay

Language Coop: a cooperative retail store, dwelling, plan, etc . New: a small house, usually of only one account. Peat: a highly organic material found in…...

 Law of Tort Essay

Law of Tort Essay

4. zero INTRODUCTION Occupiers' liability generally refers to the duty owed by simply land keepers to those who arrive onto all their land. Yet , the duty made on terrain…...

 Poe and Gothicism Essay

Poe and Gothicism Essay

Ms. Owens Honors British II 12-15 May 2012 Portrayal of Gothicism in " The Sleeper" Gothicism is a subgenre of Romanticism that includes themes of supernaturalism…...

 Xfl Case Study Essay

Xfl Case Study Essay

XFL Case Study In just one season, the XFL converted from thought to failing. While there are numerous reasons to inability, I believe the lack of talent and leadership…...